Taxi driving me crazy

27 Jan

En taxa-chauffør har altid været omgæret med romantik. Der er noget næsten eksotisk over at køre på kryds og tværs af byen om natten. Tænk på alle de mennesker, der kommer ind og ud af bilen. Her har vi den moderne skriftestol, som taxaen kaldes. Det må være en fantastisk gave at være vidne til så mange menneskers fantastiske fortællinger.

Virkeligheden i taxa-branchen er imidlertid langt mere kontant, rå og uforsødet. Her er rigtig meget hårdt arbejde, dårlig betaling og dårlige arbejdsvilkår. Det afføder selvfølgelig det naturlige spørgsmål: hvorfor gør vi det? Mange taxa-chauffører gør det, fordi vi ikke har andet valg.

Jobmarkedet er presset som en brugt citron. Nogle har løbet panden mod en mur i andre brancher eller slet og ret blevet fyret. I taxa-branchen er der næste altid et job at få. Derfor siger det vel sig selv at forholdende er derefter og udskiftningen stor. Jeg vil gerne gøre opmærksom, at jeg ikke føler mig dårlig behandlet, tværtimod – hvad jeg taler om her er branchens omstændigheder.

I den seneste tid har en tidligere topchef i DR været vidt og bredt omtalt i medierne. Han kører nu taxa. Det er selvfølgelig en god historie, ikke fordi han er taxa-chauffør, heller ikke fordi han skriver historier om de mennesker han møder på jobbet, men jo klart fordi han har været topchef i DR. Han påstår, at han skriver historier om virkelige mennesker  i det virkelige liv.

P1040366

Artikel om Jesper Grunwald i Kristeligt Dagblad

Spørgsmålet er om ikke taxamanden er lige så selvfed, som han selv mener han var, da han bestred diverse chefstillinger i DR? Jeg synes, at det er ærgerligt at han ikke benytter chancen for at skrive realistiske historier fra arbejdet i taxa-branchen. Når han nu har så god adgang til medier. I stedet for skøjter han hen over livets overfladen, ligesom mange andre journalister gør det hver eneste dag. Han giver den som den aldrende herre der som en anden læge i et katastroferamt område i verden redder små piger og drenge. Her reddes de sikkert hjem til Nordsjælland fra det kaotiske og pulserende byliv i og omkring Gothersgade ved Kongens Nytorv. Dermed bærer taxamanden ved til yderligere romantisering af livet som taxa-chauffør.

Jesper Grunwald, taxamand og tidligere topchef, skriver historie via sin Facebook-profil. Der kan du følge ham – sammen med nu en hel del andre, inkl. undertegnede. Jeg er jo også selv taxa-chauffør – og digter. Dette er min første blogpost om at køre taxa – sikkert ikke den eneste, nu da jeg endelig er blevet provokeret til at komme i gang 😀

Venter i taxa-køen ved Radison Blu på Islandsbrygge

Taxa-kø ved Radison Blu på Islands Brygge

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: