Romeo og Julie

1 Sep

romeo og julie

Teatret er lidt svært at finde, og jeg havde næsten opgivet og havnet i Scandinavia Reggae Festival. Endelig finder jeg frem til de meget smukke industri- og havneomgivelser. Først efter ankomsten finder jeg ud af, at jeg kunne have taget teatrets egen bus fra Christianshavns Torv.

I caféen er der spaghetti med kødsovs og salat. Forestillingen bliver kaldt en familieforestilling – og børn elsker retten , siges det. Men vi spiser vel ofte det, som vi får serveret. Personligt mener jeg, at tørret spaghetti burde afskaffes. Og hvorfor egentlig ikke servere noget ganske særligt, når familien skal i teatret?

Forestillingen foregår udenfor på græsset. Støj fra havnen og forbipasserende på vejen hører med og bliver straks grebet og gjort til en del af forestillingen. Indledningen er lidt tynd, og man får indtryk af, at det hele ikke skal tages så alvorligt. Det er jo børne- og ungdomsteater! Men netop derfor burde niveauet sættes højt.  Scenen sættes ved hjælp af 2 højtalere og musik. Derefter er vi i gang og glemmer hurtigt den lidt sløve start.

Stykket er en lang række af “short-cuts”, hvor vi oplever døds- og kærlighedsscener mellem Romeo og Julie. Der springes livligt mellem genrer og formater. Mange af dem er gode og præcise  – men sammenhængen er meget svær at fange. Derfor bliver det samlede indtryk meget fragmentarisk. Der synes ingen progression at være eller anden form for struktur mellem elementerne. Det er ærgerligt. Derimod er skuespillet stærkt, ekspressivt og overbevisende – meget medrivende og ind imellem næsten hypnotiserende.

Publikum består af pensionister, teenagere med familie og større børn med deres forældre. De gamle opfører sig som børn, mens de unge er stille og meget observante.

Se min vurdering på kulturkongen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: